A doua rețetă a faimoasei băuturi Brifcor a fost dezvoltată la Ploiești după produsul BemBem, fabricat la Târgu Mureș. Mult timp, la Progresul Ploiești s-au amestecat cisterne de BemBem cu un distilat de portocale, obținut din portocalele prea alterate pentru a mai fi vândute.
Amestecul semăna foarte tare la gust cu prima variantă de Brifcor, care se fabrica, oficial, doar la București, din suc de portocale luat în sistem barter, pe vin, din Grecia. Cum românii nu prea călătoreau, șansa ca un tip din Constanța să-și dea seama că Brifcorul de Ploiești are alt gust decât cel de București erau minime, așa că genul acesta de acțiuni au fost încurajate. Când fabrica de la Târgu Mureș a reușit să producă suc concentrat de BemBem cât să vândă și altor fabrici, chimiștii de la Fares Oradea au fost rugați să vadă dacă pot obține acel gust și din altceva decât morcovi și mere. Acestia au dibuit repede secretele BemBem și au reprodus gustul acestuia folosind un distilat de mărar, care are aceeași fracție cu concentratul de portocale folosit în Brifcor. Brusc, mărarul a devenit produs strategic, Brifcor a început să se fabrice fără concentrate de suc din import...
"Numai la târgul anual din Urlați vindeam câte patru tiruri. Într-o singură zi. Toți aveam mâinile pline de răni, de la capacele alea..."
(din memoriile unui chimist comunist)
va urma