Cele mai faimoase sobe din România interbelică. Echivalentul brandului Franke de azi. Se vindeau în două magazine din București: Casa Wapnner I, pe Calea Victoriei 61-63 și Casa Wapnner II, pe Lipscani 73. Tot în magazinul Casa Wapnner I au apărut, prima oară în România, sobele Godin, fabricate la Bruxelles, brand ce azi definește o sobă mică. Clădirea care găzduia magazinul de pe Victoriei, se numea Blocul MICA de la numele Societăţii Minelor de Aur "MICA". Blocul MICA s-a prăbuşit în timpul cutremurului din 4 martie 1977. La adrese din Lipscani găsești azi un magazin de încălțăminte românesc.
Despre noi
Deși istoria este cea mai frumoasă dintre științe, nu mai interesează pe aproape nimeni din generația -35 de ani. E vina noastră, a generației +35. Am predat-o prost la școală, am scos-o din filme și din emisiuni tv și n-am povestit-o cu talent celor mici pentru că, de multe ori, nici noi nu i-am știut forma corectă. Așa am ajuns în punctul în care nu mai interesează pe nimeni cine au fost Ferdinand I, Carol Davila sau Henri Coandă. Așa că ne-am propus să reinventăm predarea istoriei. Vom folosi brandurile ca să-i facem cunoscuți pe marii oameni din trecut. Așa că te rugăm să te gândești la Muzeul Brandurilor ca la o carte de istorie interesantă. Poți vedea doar istoria acelui domeniu care te interesează sau a acelei localități în care trăiești, primind acces la conținut nedigitalizat până acum în proporție de 99%. Conținutul muzeului este împărțit în săli și expoziții. În săli vei găsi branduri românești sau care au existat în România, grupate după domeniul de activitate. În expoziții vei vedea legături neștiute dintre anumite branduri, epoci și localități. Have fun.
Sprijină Muzeul Brandurilor
Dacă îți place demersul nostru și vrei să ne ajuți, o poți face în două feluri:
1. Cu bani. Poți deveni sponsorul unei săli sau al unei expoziții care te interesează. MRS Residence, Agrivi România, Zimbria și Office Dent au făcut-o deja.
2. Cu informații. Procesăm cantități enorme de tipărituri vechi, din care extragem informațiile necesare, dar tot ne lipsesc piese din acest puzzle imens care este istoria brandurilor din România. Așa că dacă ai, prin pod sau pe la bunici, cărți, ziare, reviste, fotografii, documente, scrisori, afișe, mape, pliante, ambalaje etc, care nu-ți folosesc la nimic, află că nouă ne-ar fi de un real folos. Trimite-ni-le.
info: [email protected] / 0746313552
Fondatori
Muzeul Brandurilor este sustinut de: AFI Ploiești / Conpet / MRS Residence / Officedent / Rosal / Zimbria. Fondatorul muzeului: Bogdan Stoica. Parteneri logistici: Asociația Alexandra's, Kolectionarul.ro. Design și programare: Mircea Draghici. Foști parteneri: Alpaccess, FRR Design, Hotel Iaki, Pluto Advertising, Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova.