Cât de interesant este pentru tine acest brand
Thank you for rating this article.
Pin It

Istoria asigurarilor in Romania incepe la 1744, când apare la Brașov o companie numită Casa de Incendiu. Nu, nu era o companie de incendieri, ci o companie care îți oferea bani dacă locuința ta trecea printr-un incendiu, dar asta numai dacă plăteai anual o sumă nici foarte mică, nici foarte mare. Cam asta a fost tot, până în 1829, când comercianții români au dobândit dreptul de face comerț pe Dunăre și s-au lovit de cererile Occidentului ca marfa să fie asigurată.

Prima companie românească a fost înființată abia în 1871, prin Decret Domnesc. Se numea DACIA și avea un capital social fabulos, de trei milioane de lei. În 1906 a fost urmată de Agricola, specializată în asigurări de recolte și de Regia Autonomă a Asigurărilor de Stat, în 1942, care pe de o parte reglementa piața asigurărilor iar pe de cealaltă practica toate tipurile de asigurări și avea monopol pe asigurarea bunurilor de stat.

După al doilea război mondial, în 1948, toate comnpaniile de asigurări au trecut în proprietatea rușilo..., scuze, a statului, sub denumirea SovRom-Asigurar, cu "sov" de la "sovietic". In 1952, aceasta se transform[ in Administratia Asigurarilor de Stat, cunoscută ca ADAS. A fost singura societate de asigurări până în 1990.

Sala Asigurărilor din Muzeul Brandului te poate purta prin istoria de peste o sută de ani a acestui domeniu important. Pentru asta avem nevoie de un sponsor care să susțină identificarea și digitalizarea sutelor de articolele, imagini și reclame relevante. Vrei să ne ajuți? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.