Margarina este un amestec de uleiuri vegetale naturale cu o cantitate redusă de grăsime vegetală și apă. În funcție de tipurile de uleiuri vegetale folosite și de proporția acestora, margarina conține grăsimile esențiale Omega 3 și 6 în cantități variabile. A fost preparată pentru prima dată în 1869 de Hippolyte Mège-Mouriès în Franța. Pentru obținerea margarinei sunt folosite uleiuri vegetale naturale rafinate precum: uleiul de floarea soarelui, de rapiță, de soia sau de in. Aceste uleiuri conțin în mod natural vitamina E și acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6. În uleiuri se adaugă vitaminele liposolubile A și D. Uneori se suplimentează și cantitatea de vitamina E, dacă este necesar. Pentru a face uleiurile tartinabile, acestea se amestecă cu o cantitate mică de grăsime vegetală (de palmier sau de cocos). Întregul amestec de ulei și grăsime vegetală se mixează apoi cu apă, în prezența emulsifianților. Margarina este, așadar, o emulsie de apă în uleiuri vegetale, stabilizată cu ajutorul grăsimii vegetale.
Afli lucruri despre acest brand datorită
Sprijină și tu Muzeul Brandurilor:
- Fii sponsor Patreon.
- Cumpără suvenirurile noastre.