Cât de interesant este pentru tine acest brand
Thank you for rating this article.
Pin It

Prin anii 50, PCR decide ca vechile utilaje ale fabricii de conserve Ghidigeni să fie mutate la Tecuci. În anii 60 fabrica mergea ceas, cu o producție de 3.500 de tone de conserve pe an. Ulterior s-a tot dezvoltat, inglobând și terenuri, și surse de apă, astel că în 1989 producea peste 30.000 de tone de conserve de legume, fructe, carne şi mâncăruri gâtite (producția totală a României era de 300.000 de tone). Aici s-a reușit, în anii 80, înlocuirea acidului citric, de import, care rezista doar un an, cu acidul tartric. Din păcate, după anii 2000, când statul a distrus mii de intreprinderi viabile, fabrica a ajuns în pragul falimentului și a fost vândută unor investitori turci care i-au văzut potențialul. Astăzi, fosta fabrică de conserve Tecuci se numește Contec Foods și produce peste 150 de conserve, sub diferite mărci, inclusiv faimosul Muștar de Tecuci.

Afli lucruri despre acest brand datorită zimbria mic

Sprijină și tu Muzeul Brandurilor: