Cât de interesant este pentru tine acest brand
Thank you for rating this article.
Pin It

Cu o experiență îndelungată în presă și publicitate, Luciana Giurea a trecut în zona de corporate business acum opt ani, când a devenit membră a echipei AFI Palace Cotroceni, unde rezultatele bune au propulsat-o pe poziția de director al AFI Ploiești.  

---------

- Fă, spontan, o listă de zece branduri vechi pe care ți le amintești. Vechi ca în istorie, nu vechi ca la rochii. Adică nu branduri de anul trecut. 

Luciana Giurea: TVR, Tarom, Gerovital, Funai, Mobra, Oltcit, Arctic, Borsec, Eugenia, Polaroid.

Care e primul brand care-ți trece prin cap (figurativ, desigur), când te gândești la copilărie?

Luciana Giurea: TVR! Pentru că … Teleenciclopedia, Robingo, Sailor Moon si Sandybell, Reflectii rutiere, Cu ochii-n 4, Scoala Vedetelor, Cerbul de Aur și Toto Cutugno și Andreea Marin și Surprize, Surprize.

- Care e brandul la care tânjeai în copilărie, fără să te poți bucura de el din plin? Dar în adolescență?

Luciana Giurea: Păpușa Barbie. Erau scumpe si multe, niciodata nu prindeai mai mult de două pe an (daca erai cuminte), de Paște și de Crăciun. De obicei nu alea pe care le voiai tu.  Norocul nostru cu sora ei, Cindy, pe care o gaseai la aproape orice chiosc de ziare. In adolescenta imi lipseau brand-urile cool de haine, cum ar fi H&M, care inca nu intraseră in Romania. De fiecare data cand plecam in alta tara la vreo competitie de dezbateri, le treceam pe itinerariu, langa castele si muzee. Practic, asa alegeam ce muzeu să vedem: ăla de langa H&M.

- Ce branduri preferate au părinții tăi acum? Sunt branduri vechi sau noi?

Luciana Giurea:  Mamei ii plac mult bijuteriile si de cand a descoperit Pandora are o adevarata slabiciune pentru talismanele lor. Nu se dezlipeste nici acum de crema demachianta Farmec.

- Ce branduri preferate aveau părinții tăi pentru tine iar tu le urai din tot sufletul tău de copil?

Luciana Giurea: Tabletele CAVIT.

- Ți s-a întâmplat să discuți cu o persoană mai vârstnică decât tine despre un produs/brand foarte cool, și să auzi "aveam și noi asta pe vremuri, se numea...."? 

Luciana Giurea: Nu, niciodată. Uite ceva de discutat diseara cu mama, multumesc! :)

- Îți mai amintești de ce brand/produs te-ai bucurat cel mai mult când l-ai obținut?

Luciana Giurea: Mașinaaa, clar. Un loc aparte in inima mea il are si cafeaua.

- Te rog să te gândești la școală, la vacanța de vară și la sărbătoarea Crăciunului și să încerci să-ți amintești branduri sau produse pe care le asociai, în copilărie, cu ele.

Luciana Giurea: Vacanta de vara – inghetata la dozator, sifonul pentru șprițul bunicului, guma Turbo si caramelele, pufarinele, sucul concentrat Tang. Craciun – ciocolatelele Kiss si bomboanele Bonibon, ciocolata Africana si Poiana, revista Unica (o lua mama mereu in decembrie pentru ca venea cu un CD cu colinde), păpușa Barbie.

- Există vreun brand pe care îl privești cu simpatie sau îl folosești de mai mult de zece ani? Dar de 20 de ani?

Luciana Giurea: Gerovital. Pentru ca mama a mirosit a Farmec toata copilaria mea, asa ca parfumul din crema demachiantă pe care acum o folosesc si eu mă face sa ma simt acasă. Pentru lotiunea cu petroleum, vitamina A si ulei de ricin pentru par pe care o folosesc de ani buni si care este minunata (si mult mai ieftina decat brandurile internationale). Si pentru dezinfectant, care pe lângă pretul bun (ma uit mai atent la asta acum cand iau cu tonele) miroase atat de frumos.

- Care sunt brandurile autohtone pe care le folosești și cu care crezi că România ar putea merge cu fruntea sus la orice eveniment/concurs/festival internațional?

Luciana Giurea: Deloc surprinzator … Gerovital.

- Dacă ai putea fi ambasador de brand, ce produse/branduri ți-ar plăcea să promovezi?

Luciana Giurea: Gerovital, BMW, Chanel.

- Dacă ridici privirea și te uiți în jur, acum, ce branduri observi? Primele trei sunt suficiente, dar poți enumera câte vrei.

Luciana Giurea: Dell – laptopul, Iphone– telefonul; Aqua Carpatica – apa plată.

- Observi că asta e a 13-a întrebare, da? O folosesc ca să te întreb dacă ai avut vreodată senzația că un brand sau un produs îți aduce ghinion? Eu, de exemplu, nu mă urc niciodată în mașini vișinii, nu cumpăr de pe eMag, nu cred că județul Sălaj există, nu alimentez niciodată mașina la Lukoil și vreau să mor fără să fi băut vreodată cidru pentru că simt că mă emasculează. Deci?

Luciana Giurea: Ha Ha, nu. Poate doar tigarile. Asa ca mi-am facut un obicei din a mă lăsa de fumat o data la doi ani. P.S.: e chiar ok cidrul. La fel si berea fara alcool. M-as face ambasador si la berea fara alcool, apropo :- ))

_________

Dacă ți-a plăcut să citești acest interviu, intră și în Muzeul Brandurilor. Dă o tură prin Sala Industriei, adu-ți aminte de lucrurile din Sala Reciclării, compară pozele din tinerețe ale părinților tăi cu hainele din Sala Modei, nu rata Sala Stomatologiei și vizitează Expoziția Mamaia. Bonus: povestea sucurilor Ci-Co și saga exporturilor românești în Spania