Despre noi
Deși istoria este cea mai frumoasă dintre științe, nu mai interesează pe aproape nimeni din generația -35 de ani. E vina noastră, a generației +35. Am predat-o prost la școală, am scos-o din filme și din emisiuni tv și n-am povestit-o cu talent celor mici pentru că, de multe ori, nici noi nu i-am știut forma corectă. Așa am ajuns în punctul în care nu mai interesează pe nimeni cine au fost Ferdinand I, Carol Davila sau Henri Coandă. Deși...
Așa că ne-am propus să reinventăm predarea istoriei. Vom folosi brandurile ca să-i facem cunoscuți pe marii oameni din trecut. Vom spune că (tot) cu Colgate se spăla pe dinți și regele Ferdinand, că Henri Coandă era fan Mercedes, că înainte de berea Timișoreana au fost pișcoturile Timișoreana și că Vălenii de Munte este acel oraș mic unde în perioada interbelică cineva a înființat o bancă foarte mare.
Așa că te rog să te gândești la Muzeul Brandurilor ca la o carte de istorie interesantă. Poți vedea doar istoria acelui domeniu care te interesează sau a acelei localități în care trăiești. Vei vedea un conținut inedit în proporție de 99% și vei citi doar informații interesante.
Conținutul muzeului este împărțit în săli și expoziții. În săli vei găsi branduri românești sau care au existat în România, grupate după domeniul de activitate. În expoziții vei vedea legături neștiute dintre anumite branduri, epoci și localități.
Sprijină Muzeul Brandurilor
Datorită condițiilor speciale pe care le trăim cu toții, Muzeul Brandurilor va funcționa până la sfârșitul anului 2020 doar în online. De anul viitor, vă așteptăm la evenimente, expoziții itinerante, producții tv. În următorii ani pregătiți-vă să vedeți o clădire frumoasă în București pe care o să scrie Muzeul Brandurilor. Până atunci, dacă îți place demersul nostru și vrei să ne ajuți, o poți face în trei feluri:
1. Cu bani. Poți deveni sponsorul unei săli sau al unei expoziții care te interesează. Mall-ul AFI Ploiesti, compania industrială Alpacces, editura Străbunicii, Hotelul Iaki, Clinica Officedent și site-ul Kolecționarul au făcut-o deja.
2. Cu informații. Revino periodic pe site, întreabă-ne ce știm despre un anumit brand sau spune-ne ce știi tu despre alt brand. Intră în echipa de contributori ai muzeului brandurilor.
2. Cu documentarea. Procesăm cantități enorme de tipărituri vechi, din care extragem informațiile necesare, dar tot ne lipsesc piese din acest puzzle imens care este istoria brandurilor din România. Așa că dacă ai prin pod sau pe la bunici cărți, ziare, reviste, fotografii, documente, scrisori, afișe, mape, pliante care nu-ți folosesc la nimic, află că nouă ne-ar fi de un real folos. Trimite-ni-le.
info: [email protected]r.ro / 0746313552
Fondatori
Muzeul Brandurilor este sustinut de:
Demersul inițierii acestui muzeu a pornit de pe bogdanstoica.ro, în colaborare cu Asociația Alexandra's și Străbunicii. Cel mai important partener logistic ne este Kolectionarul. De design și de programare s-a ocupat Mircea Draghici, logo-ul este creat de FRR Design, iar de promovarea în social media se ocupă Pluto Advertising. Adăugăm mulțumiri speciale Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova pentru sprijinul acordat.